top of page
  • Yazarın fotoğrafıProf.Dr.Mübin Hoşnuter

Vaser Hi Def Liposuction - Ultrasonik liposuction⎮İzmir Prof.Dr.Mübin Hoşnuter

Güncelleme tarihi: 2 May

Vaser Liposuction - Ultrasonik liposuction Nedir?

Vaser Liposuction, vücut şekillendirmede en çok tercih edilen cerrahi bir yöntemdir. Bu yöntem, bölgesel yağlanma bölgelerinden yağların ince kanüller yardımı ile alınması işlemidir.


Vaser Liposuction, yeni teknoloji ve yöntemlerle daha etkili, sofistike ve güvenli hale gelmiştir. Bu yöntem, meme estetiği ve karın germe operasyonlarına eşlik eden bir cerrahi yöntem olarak da kullanılabilir.


izmir vaser liposuction

Klasik liposuction yönteminden farklı olarak, Vaser Liposuction yüksek frekans (ultrasonik) ses dalgaları ile yağ hücrelerini ayırarak yağ emülsifikasyonu sağlar. Bu, kanama, morarma ve cilt dalgalanması gibi sorunları önler ve daha güvenilir bir liposuction deneyimi sunar.


Vaser Liposuction uygulamasında, yağ hücreleri tekli, ikili, üçlü gruplar halinde serbest kalır. Dokuya zarar vermeden, yağa spesifik frekansta ses dalgaları gönderilir. Bu sayede, alınan yağlar doğal bir dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.


Bu yöntem, şekil verilmek istenilen bölgelerde, meme büyütme, popo dolgunlaştırma, yüzde gülme çizgileri ve elmacık kemiklerinin şekillendirilmesinde kullanılabilir. Bu yöntemle elde edilen yağlar, diğer yöntemlere göre daha kalıcıdır.




Vaser Liposuction: Şekillendirme İşlemlerine Yenilikçi Bir Bakış

Vaser Liposuction, liposakşın işlemine yeni bir perspektif ve sofistike bir yaklaşım getirir. Bu yöntemle alınan yağlar istenilen bölgelere dolgu malzemesi olarak kullanılabilir ve bu yağların verildiği bölgede %80'lere varan oranlarda kalıcılık sağlanabilir.


Vaser liposakşın ile yapılan vücut şekillendirme ameliyatlarında damar, sinir ve bağ dokuya zarar verilmez, bu da kanama miktarını azaltır, iyileşme sürecini hızlandırır ve ameliyat sonrası ağrıları azaltır. Vaser Liposuction ile alınan yağlar aynı seansta meme, kalça, yüz ve bacak gibi bölgelere enjekte edilebilir ve bu bölgelerin şekli değiştirilebilir.


İzmir Plastik Cerrah Prof. Dr. Mübin Hoşnuter
Prof. Dr. Mübin Hoşnuter

Vaser Liposuction ameliyatı

Vaser Liposuction ameliyatı, tam teşekküllü bir hastane ameliyathanesinde gerçekleştirilir. Genel anestezi altında, hasta önce cilt dezenfektanları ile temizlenir.


Ardından, 3-4mm'lik kesiler ile tumescent solüsyon uygulama yapılacak sahalara enjekte edilir. Bu solüsyon, içerisinde lokal anestezik ve kanama olmaması için adrenalin bulundurur.


Daha sonra, özel ince probun ucundan verilen ses dalgaları ile yağ dokusu içerisindeki yağ hücreleri küçük gruplar halinde akışkan hale getirilir.


Bu işlem sonrasında, akışkan hale gelen yağlar milimetrik ince kanüller yardımıyla vakumlanarak vücut dışında özel steril haznelere toplanır. Liposuction esnasında şekillendirme yapılarak, bölgeye simetrik ve özenli bir görünüm kazandırılır. Kas geçişleri ve sınırları daha belirgin hale getirilebilir.



Çekilen yağ hücreleri travmatize olmamış ve verildikleri bölgede hayatiyetlerini sürdürebilecek niteliktedir.


Bu yağlar, kadınlarda meme dikleştirme ve büyütme, popo bölgesinde dikleştirme amacıyla kullanılabilir. Erkeklerde ise göğüs kası altına enjekte edilerek kas görünümü daha belirgin hale getirilebilir.


Ayrıca, yüz bölgesinde yaşlanmaya bağlı olarak çöken bölgelere kök hücre açısından zengin bu yağlar ile genç bir görünüm kazandırılabilir. Operasyon süresi, işlem yapılacak bölgenin genişliğine ve yapılacak ek prosedürlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.


Vaser Lipo Estetik Ameliyatlarla ile Birlikte Uygulanabilir mi?

Vaser Liposuction ameliyatları, meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme, karın germe, yüz germe gibi estetik ameliyatlarla birlikte kombine olarak uygulanabilir.


Ayrıca, Vaser Liposuction ile alınan yağ hücreleri, yapısı bozulmadığından ihtiyaç duyulan bölgelere (yüz, bacaklar, popo) enjekte edildiğinde kalıcılık oranları %80'lere kadar çıkabilir.


Meme protezi ile birlikte yapıldığında, çıkarılan yağlar memenin konturlarını iyileştirmek amacıyla kullanılabilir. Ayrıca, meme protezi ile çevre doku arasındaki geçişi yumuşatmak ve istenilen bölgede ek bir dolgunluk sağlamak için de kullanılabilir.


Vaser Liposuction Ameliyatı Fiyatları

Vaser Liposuction ameliyatı fiyatları, çalışılacak bölgeye, tercih edilen hastaneye ve uygulayan cerraha göre değişiklik gösterir. Vaser Liposuction işlemi tam donanımlı hastane ameliyathanesinde gerçekleştirilmelidir.


Çalışılan bölge ve çekilen yağ miktarına bağlı olarak hasta, ameliyat sonrası 1 gece hastanede kalabilir veya aynı gün taburcu edilebilir. Vaser Liposuction İzmir fiyatı ise operasyonun detaylarına göre belirlenir.


Planlanan yağ alma veya yağ transferi operasyonu, Vaser Liposuction fiyatını etkileyerek standart bir ücretten bahsetmeyi zorlaştırır.


Vaser liposuction ameliyatı genel anestezi ile mi yapılır?

Vaser Liposuction ameliyatı genellikle birden fazla bölgede (karın, sırt, bel, bacak, çene vs.) geniş bölgelerin aynı anda çalışılması gerektiğinden, hasta konforu ve rahatlığı açısından genel anestezi tercih edilir. Ancak, daha küçük ve az alandaki bölgelerde, sedasyon ve bölgesel anestezi de kullanılabilir.


kan sulandırıcı ilaçlar ideal olarak Vaser Liposuction operasyonundan 3 hafta önce kesilmelidir. Kan sulandırıcı etkisi nedeniyle, bitki çayları, E vitamini ve bazı vitamin takviyeleri alınmamalıdır. Ameliyattan en az 7-8 saat önce, katı gıda ve sıvı alımı kesilmelidir. Sigara ve alkol tüketimi ameliyat öncesinde kesilmelidir.


Hastaların rutin kan testleri (tam kan sayımı, biyokimya, kan pıhtılaşma testleri, hepatit markerları vs.) operasyon öncesinde yapılır. Ek bir rahatsızlığı olan hastalar için ilave testler ve konsültasyonlar da gerçekleştirilir.



Vaser lipo ameliyatı sonrası hastanede yatmak gerekir mi?

Vaser Liposuction operasyonundan sonra hastanede yatmak, çalışılan bölgelere ve alınan yağ miktarına bağlıdır. Eğer çok sınırlı bir bölgede (örneğin, gıdı, erkek meme-jinekomasti, kol, diz içi gibi) işlem yapıldıysa ve fazla miktarda yağ alınmadıysa, hastalar operasyondan birkaç saat sonra eve gönderilebilirler. 


Ancak, geniş bölgelerde (karın, bacak vb.) çalışıldıysa, hastanın bir gece hastanede kalması tercih edilir. Bu, hastayı verilen serumlarla desteklemek ve ihtiyatlı bir şekilde kontrol altında tutmak içindir.


Estetik operasyonlarda risk almamak önemlidir. Operasyon sonrası süreç genellikle fazla ağrılı değildir. Operasyon sırasında kullanılan tumescent solüsyon, etkili bir lokal anestezik olan lidokain içerir ve operasyon sonrası saatler boyunca etkisini sürdürerek hastaya ağrısız bir akşam sağlar.


Ayrıca, hastane şartlarında etkili ağrı kesicilerle desteklenir, bu nedenle genellikle ağrı hastaların en büyük şikayeti değildir. Hastalar operasyondan sonra özel bir korse ile giydirilirler.


Birkaç saat sonra yürüyüp dolaşılabilir, gece de ağrısız ve rahat bir uyku imkanı bulunur. Sonraki günlerdeki ağrı genellikle "ağır bir spor sonrası kas ağrısı" gibi tarif edilir.


Vaser liposuction işleminin diğer liposuction tekniklerine üstünlüğü nedir?

Vaser Liposuction, diğer liposuction tekniklerine karşı bir dizi üstünlüğe sahiptir:


Yüksek Frekanslı Ultrasound (USG) Ses Dalgaları: 

Vaser sadece yağ hücrelerine etki eder, çevre dokulara, damarlara ve sinirlere zarar vermez, bu da dokuya en saygılı vücut şekillendirme yöntemidir.


Minimal Ağrı ve Kanama: 

Sinir ve damar yapılarına zarar vermediği için ameliyat sonrası ağrı minimaldir ve kanama azdır. Bu durum hastaların daha hızlı iyileşmesini sağlar.


Termal Hasar ve Ödem Riski Düşüktür: 

Vaser Liposuction, çevre dokuda termal hasar oluşturmadığı için ödem ve ciltte düzensizlik riski daha düşüktür. Bu da daha güvenli bir yöntem olduğunu gösterir.


Viabl Yağ Hücreleri: 

Vaser Liposuction ile alınan yağlar, viabl (yaşayabilir) özelliklerinden dolayı dolgu malzemesi olarak kullanılabilir. Bu yağlar meme büyütme, popo dikleştirme, yüzde dolgu gibi alanlarda kullanılabilir.


Daha Az Morarma ve Daha Az Deri Düzensizliği: 

Vaser Liposuction işlemi sonrasında daha az morarma ve deri düzensizliği görülür. Ayrıca, ısı etkisi olmadığı için fibrozis (kötü iyileşme dokusu) oluşmaz ve cilt altı dokuda bölgeye şekil verme imkanı sağlar.


Lipödem Tedavisi: 

Lipödem hastalarında çevre dokuya saygısı ve lenfatik damarlara zarar vermemesi sebebiyle etkili bir yöntemdir. Yağların etkili bir şekilde uzaklaştırılması ve damar yapıların korunması, hastaların konforlu bir iyileşme süreci geçirmesini sağlar.


Ciltte Sıkılaşma ve Sarkma Riski Azalır:

Vaser Liposuction özellikle çene altı (gıdı) liposuction ve erkek meme büyümesi (jinekomasti) tedavisinde etkili bir yöntemdir.


Kombine Cerrahilerde Başarı: 

Vaser Liposuction, karın germe (abdominoplasti) gibi kombine cerrahilerde başarılı sonuçlar verir. Bu yöntem, belirli bölgelere şekil verme imkanı sunarak cerraha daha fazla kontrollü bir operasyon yapma şansı verir.


High Definition (Hi-Def) Operasyonları: 

Vaser Liposuction, düzenli spor yapan ve vücut detaylarını daha belirgin hale getirmek isteyen hastalar için kullanılır. Bu operasyonlarla kas detayları daha belirgin hale getirilebilir.


Vaser Liposuction, diğer liposuction tekniklerine göre daha güvenli, daha etkili ve daha kontrollü bir vücut şekillendirme yöntemidir.


Vaser Lipo en sık nerelerde tercih ediliyor?

Vaser Liposuction, tüm vücut bölgelerinde uygulanabilir. Kadınlarda en sık olarak karın, bel, basen, bacak, sırt, sütyen altı ve gıdı bölgelerinde tercih edilir.


Erkeklerde ise basen, üst-alt bacak, karın, bel (simit), sırt, gıdı, baldır, diz ve meme (jinekomasti) bölgelerinde talep görür. Vaser liposuction ile oransız vücut bölgelerindeki oranlar tekrar dengeye kavuşturulur ve Hi-Def uygulaması ile atletik ve fit bir görünüm elde edilir.


Vaser Liposuction için kimler uygundur?

Vaser Liposuction, kadın ve erkeklerde tüm vücut bölgelerinde güvenle uygulanabilir. Bölgesel yağlanmanın olduğu ve vücut oranlarının dengesiz olduğu her bölgede Vaser liposuction kullanılabilir.



Kadın ve erkeklerde, karın, bel (simit) ve sırt gibi bölgelerde, diyet ve egzersize dirençli yağların alınması ve vücut oranlarının sağlanması için etkili bir yöntemdir.


Jinekomasti (meme büyüklüğü) gibi erkeklerde sıkça görülen sorunlar için de etkilidir. Vaser Lipo tekniği, diyet ve egzersize rağmen geçmeyen basen, bacak, diz içi ve popo bölgelerinin şekillendirilmesinde tercih edilen bir yöntemdir. Ayrıca, kadın ve erkeklerde gıdı ve kol bölgelerinin şekillendirilmesinde de yaygın olarak kullanılır.


Doğum sonrası, eritilemeyen göbek ve bel bölgesi yağlanmalarıyla birlikte deri sarkması ve çatlaklar mevcutsa, "Karın Germe (Abdominoplasti) ve Vaser Liposuction" kombinasyonu mükemmel sonuçlar sağlayabilir. Aynı operasyon sırasında karın kaslarının deformasyonu (Diyastazis Rekti) da düzeltilebilir, böylece düz bir karın ve ince bir bel elde edilebilir.


Düzenli spor yapan ve minimal yağ birikimi olan kişilerde, Hi-Def cerrahi prosedürü ile kas sınırları ve geçişleri belirginleştirilir. Bu prosedürle, kas gölgeleri vücut yapısına uygun olarak belirgin hale getirilir. Ayrıca, bu bölgelerden alınan yağlar, ihtiyaç halinde hacim kaybı olan bölgelere transfer edilebilir.


Lipödem hastalarında, minimal ödem, morluk ve kanama ile bacak, basen, diz içi, alt bacak ve ayak bileklerinde incelme sağlanabilir. Hastalar genellikle erken dönemde normal yaşamlarına dönebilirler.


Vaser liposuction sonrası ne kadar süre korse giymeliyim?

Her hastanın ihtiyacına ve deri elastikiyetine göre, Vaser liposuction operasyonundan sonra genellikle 2-3 hafta boyunca korse giyilmesi önerilir. Bu korseler özel olarak hava alabilen medikal korselerdir ve giyildiğinde kıyafetlerin altından belli olmaz, rahatlıkla giyilebilir.


Vaser liposuction sonrasında genellikle 1 veya 2 gün içinde banyo yapılabilir. Korse, banyo sırasında çıkarılabilir, yıkanabilir ve tekrar giyilebilir. Ameliyat sonrası 2. ve 14. günlerde erken kontroller yapılır ve ardından 3 ve 6. aylarda geç kontroller gerçekleştirilir.


izmir plastik cerrah

Vaser liposuction sonrası ne zaman normal hayatıma dönebilirim?

Vaser liposuction operasyonunda kullanılan özel frekanstaki ses dalgaları sadece yağ dokuya etki ettiği için kaslar, damarlar ve bağ dokuya zarar vermez, bu da iyileşme sürecini hızlandırır.


Diğer liposuction yöntemlerine göre daha az morarma, kanama ve ödem görülür. Bu durum, normal hayata 3-4 gün içinde dönüş yapılabilmesini sağlar. Ödemin tamamen atılması hastadan hastaya değişmekle birlikte genellikle 3-6 hafta sürer. Bu sürenin sonunda, vücut hatları daha belirgin hale gelir.


Ödemin hızlı atılması için masaj terapileri uygulanabilir. Operasyon sonrasında bir miktar yağ daha parçalanmaya devam eder. Dolayısıyla, bu süreci hızlandırmak için protein açısından zengin ve karbonhidrat açısından fakir bir diyet, özellikle bir diyetisyen eşliğinde yapılırsa elde edilen sonuçlar daha etkileyici olabilir.


Vaser Lipo sonuçları kalıcı mıdır?

Vaser Lipo yöntemiyle elde edilen sonuçlar genellikle kalıcıdır. Ancak, kilo alma durumunda uygulanan bölgelerdeki yağ hücrelerinin hacmi artabilir. Onaltı yaşından sonra, yağ hücrelerinin sayısı artmaz, ancak mevcut yağ hücrelerinin hacmi artabilir.


Vaser Liposuction işlemi ile bu bölgelerdeki yağ hücrelerinin sayısı azaldığı için, ilerleyen dönemlerde düzensiz beslenme durumunda bile, bu bölgelerdeki yağ birikimi diğer bölgelere göre daha az olabilir.


Vaser Lipo sonrasında, düzensiz beslenme alışkanlıklarına ve dikkatsiz diyetlere sahip olan kişiler kilo alabilirler. Ancak, uygulamanın yapıldığı bölgelerdeki yağ birikimi diğer bölgeler kadar olmayabilir. Sonuç olarak, düzenli beslenme alışkanlıklarıyla ve aşırıya kaçmadan yaşamak, şekilli, sağlıklı ve fit bir görünümün korunmasına yardımcı olabilir.


Jinekomasti tedavisinde vaser liposuction etkili midir?

Vaser Liposuction, jinekomasti tedavisinde oldukça etkili bir yöntemdir. Jinekomasti, erkek memesinin aşırı büyümesi durumunu ifade eder. Bu durum, doğal olarak yenidoğan döneminde, ergenlikte veya yaşlılıkta görülebilir.


Genellikle sebebi bulunamaz ve çoğu zaman bilinmeyen (idiopatik) jinekomasti olarak sınıflandırılır.  Yalancı jinekomastide meme yağ dokusu aşırı artmıştır ve sadece liposuction ile tedavi edilir. Ancak gerçek jinekomastide meme bezi büyümüştür ve ancak kesilip çıkartılarak, yani cerrahi yolla tedavi edilebilir.


Vaser Liposuction ile tedavi edilen jinekomasti vakalarında birçok hasta, operasyondan hemen sonra masa başı işlerine dönebilir. Yalnızca 1 cm'lik bir kesi ile yapılan işlem genellikle 1-2 saat sürer. Milimetrik kanüller kullanılarak gerçekleştirilen işlem sonrasında hasta aynı gün taburcu olabilir.

 

17 görüntüleme0 yorum
bottom of page